Αυθορμητοι προβληματισμοι και σκεψεις στην Ελληνικη και Αγγλικη πραγματικοτητα...

Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2006

Πελάααααατες μου!!!!!!!!

Τελικά το κακό έχει παραγίνει στην Αγγλία με τον επαγγελματισμό και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών. Και να εξηγούμαι δηλαδή, στους περισσότερους τομείς αυτό είναι κάτι θετικό και ζητούμενο για μια σωστή οικονομική ανάπτυξη. Υπάρχουν όμως μερικοί κλάδοι, το ομολογώ ότι είναι ελάχιστοι, όπου οι υπηρεσίες που παρέχονται διαφοροποιούνται και η σχέση μεταξύ του ατόμου που δίνει και δέχεται τις υπηρεσίες δεν μπορεί να είναι καθαρά επαγγελματική.

Για να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο οι υπηρεσίες που αναφέρομαι είναι η μεταβίβαση γνώσης (σε κάθε μορφή που μπορεί να υπάρξει). Η σχέση που διαμορφώνεται είναι λίγο διαφορετική από αυτή του πελάτη και πωλητή και γίνεται δασκάλου και μαθητή, η τουλάχιστον η προσωπική μου παιδία αυτό μου λέει. Μου φαίνεται πολύ ψέυτικο ένας δάσκαλος να αναφέρεται στους μαθητές του απλώς σαν... πελάτες (clients). Η όλη συναλαγή γίνεται πολύ ψυχρή και μετά όλα πρέπει να γίνουν βάση τιμοκαταλόγου;). Σήμερα μου έμαθες 10 καινούργιες φράσεις οπότε θα σε πληρώσω £10... μπά...£8.5, γιατί τη μία την ήξερα από πριν και την άλλη δεν μου την έμαθες καλά.

Το κακό παραγίνεται όταν ο salesman διδάσκει κάποια τέχνη και ιδιαίτερα κάποια που έχει σχέση με yoga, tai chi, kung fu, κλπ και οτιδήποτε εμπεριέχει σύνολο γνώσεων και ηθικών αξιών. Σε αυτή την περίπτωση μεταβιβάζεις κάτι που έχουν περάσει από δάσκαλο σε μαθητή με εξαιρετική αγάπη και αφοσίωση. Όχι ότι αυτή η συναλαγή θα πρέπει να γίνεται αμισθί, αλλά να όταν ισοπαιδόνονται όλα τότε αντί να λέμε για πρόοδο μιλάμε για κατάντια!!!

Και όσο και εάν θέλω να λέω τα άσχημα της Ελλαδίτσας μου αυτό είναι κάτι που ακόμα δεν έχει περάσει στην ελληνική νοοτροπία και εύχομαι να μην γίνει ποτέ!!! Ας είναι καλά ο Σωκράτης και όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και ΔΑΣΚΑΛΟΙ που έδωσαν αυτό το πολύτιμο αγαθό σε όλο τον κόσμο για να έρθουν σήμερα οι Άγγλοι και να πουλάνε τη γνώση που έκλεψαν από όλες τις χώρες με ότι μορφή μπορείς να φανταστείς (πτυχία από Ινστιτούτα με μεταπτυχιακούς τίτλους http://www.yogastudies.org/public_html/200001prog-4.html#s3ist).

Λοιπόν όπως έλεγε και ο μοναδικός Βέγγος: ''Πελάαααααααατεςςςςς μου!!!!!!!''

Free Counter
Office Depot Coupon Code